Някой знае ли тръбичката на която е навит филтъра как се маха? В смисъл дали е навита или пък е набита.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Маслен филтър
Collapse
X
-
Навита е - ако няма външен шестограм има вътрешен, за по-лесно използвай огледалце и фенерчеAR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
-
Бях писал в друга тема за проблема, но понеже тая е озаглавена; маслен филтър", реших тука да посна решението.
Проблема беше, че какъвто и маслен филтър да сложа- той си тече!
Последния път, съвсем подличко връчих тая работа на Боби, та белким той открие някакъв дефект по леглото на филтъра, защото вече съм си определено кьорав!
Проблема си остана.
Позатегнах още филтъра,ама нъцки!
Вчера бях селянин и след като си свърших работата, установих, че имам много свободно време и приличен канал.
Почистих идеално мястото около филтъра и подгоних звяра до Мелник.
Там отворих капака, погледнах филтъра и се ухилих зловещо!
Точно над филтъра има една алуминиева тапа.
Точно от въпросната шибана тапа течеше!
Върнах се, сглобих си един шестограм 14мм, от болт с глава 14мм и две гайки, пъхнах два ключа, заех подходяща поза и напънах юнашки.
Как не си строших ръцете, не знам.
Тапата се отвиваше на ръка.
Отнесе го целия Апенински полуостров, от горе до долу и от ляво на дясно.
Измъкнах ВШТ, почистих я, както и леглото и.
После я намазах с лепило за резби и акуратно я завих.
Теча е отстранен!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Да, ама ни обвиниха, че с Боби не знаем да навиваме филтри!
Проблема беше много гаднярски, защото мястото на тапата е такова, че маслото има много къс път от тапата до ръба на филтъра и главния заподозрян си оставаше филтъра!
До сега де!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеДа, ама ни обвиниха, че с Боби не знаем да навиваме филтри!
Проблема беше много гаднярски, защото мястото на тапата е такова, че маслото има много къс път от тапата до ръба на филтъра и главния заподозрян си оставаше филтъра!
До сега де!
П.С. Бате Иво шегувам се да знаиш дълбоко уважавам работата у уменията ви със Боби !!!!
Аз имах подобен случеи след като смених реиката която ми течеше и с радост си карах колата която не и капе масло от хидравликата по колекторите и от там да се получават едни кадили една седмица след смяната спирам и из под колата пак едни пушечци и миризми на масло изпаднах в паника че пак тече ши*аната реика и така една седмица прегледи цапане и псуване дока накрая не разбрах че сам препълнил казанчето и като дам пълен ляв или десен и то хвърля през дупката на капачката която същност точно за това си е тамАlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
Comment
-
Първоначално публикувано от RealSeX Покажи съобщениеЕвала най-после го отстранихте тоз проблем!!!! Другия път обаче като решите старчочи като вас да отстранявате такъв сорт проблеми слагаите очилата
П.С. Бате Иво шегувам се да знаиш дълбоко уважавам работата у уменията ви със Боби !!!!
Аз имах подобен случеи след като смених реиката която ми течеше и с радост си карах колата която не и капе масло от хидравликата по колекторите и от там да се получават едни кадили една седмица след смяната спирам и из под колата пак едни пушечци и миризми на масло изпаднах в паника че пак тече ши*аната реика и така една седмица прегледи цапане и псуване дока накрая не разбрах че сам препълнил казанчето и като дам пълен ляв или десен и то хвърля през дупката на капачката която същност точно за това си е тамНа където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
Comment